28.1.09

Bi' Can Sıkıntısının Anatomisi (Bi can, bican, bicon, bizon, bidon, bi don, doncan, don juan?) / Yeni Başlayanlar İçin Can Sıkıntısı

Şu an okumakta olduğun ve ardı gelen bu kelimelerin yazının geri kalan bölümünde anlamlı bir hâle geleceğini, derin anlamlar içereceğini, ne bileyim sana hayatın anlamını falan bulduracağını zannediyorsan, sana başlığı tekrar okumanı ve bu yazıyı 53,8 saniye içinde terk eylemeni öneriyorum (bu süre tam olarak senin o sayıyı gördüğün andan itibaren başlığı tekrar okuyup parantezin bitiş kısmından devam etmen ve paragrafımsıyı bitirmenle eşdeğer bir süre) gibi bir klişe içine girmek zorunda kaldığımdan dolayı seni kınıyorum. (Evet bunun hepsi tek cümle.) Ayrıca aklından acaba gerçekten o kadar mı ya, denesem mi düşüncelerini geçirip beni yalancı çıkarmak adına girdiğin çabalardan ötürü sana uyarı veriyorum. Bir daha ki sefere uzaklaştırma cezası alacaksın. (Evet, ki bitişik olmalıydı ama, sen uzaklaştırma istiyorsun.) Dönüp baktın değil mi? Ha bir de saniye tuttum için rahat olsun.

Aslında şu an şu satırları yazanın "gece yarısı olmuştur kesin abi, ne kuulum uyuyamadım yine" düşüncelerine sahip biri olduğunu, üstüne üstlük saatin daha sadece yarım olmasının abukluğunu göz önünde bulundurduğunda, gerizekalılığından dolayı bu derece sıkılamayacağını düşünebilirsin. Ben düşündüm şahsen. (Bu arada saat yarım deniyor muydu?)

Aynı zamanda bu kişinin yastığa gömülmekten uyuşmuş bir sağ göze sahip olduğunu, bütün sinüsleri dolduğundan kulaklarında aşırı bir basınç hissettiğini, burnunun gözlerine kadar dolu olduğunu, göz çukurlarının gözünü sağa sola çevirdiğinde ağrıdığını ve baş ağrısıyla kıvrandığını düşünürsen, canı sıkılamayacak kadar sıkıntılı olduğunu sanabilirsin.

Aslında onun tam da bu yüzden canı sıkılıyor, çünkü uyuyamıyor. Uyuyamadığı için canı sıkılıyor, canı sıkıldığı için uyuyamıyor; aslında sinüsleri rahatsız ettiği için uyuyamıyor, uyuyamadığı için canı sıkılıyor. Canı sıkılıyor, sinüsleri rahatsız ediyor. Trigonometriden de haz etmez pek bu arada. (Sen gel yavrum, arkadaki, esprime kusan.)

Ufak bir durum değerlendirmesiyle birlikte can sıkıntısı giderici tabletler keşfetme çabasında tabii. "Boredomkiller", painkiller gibi mesela...

  • Boredomkiller 1: Sigara içmek.
Babasından üç dal sigara aşırmış, birini içti yatmadan önce, diğer ikisini içebilir şimdi. Toplam bir 15 dk. kazansa can sıkıntısından, fena değil.

Ama şimdi cama çıkacak, sigara yerine ciğerlerine doldurduğu bol oksijen çarpacak, bir süre başı dönecek ve sonra uyuyamayacak.

  • Boredomkiller 2: Acilen tuvalete gitmek.
Ki şu anda zaten orada yazıyor şu kelimeyği. Türk'ün aklı helada iyi çalışırmış ya, belki bir şeyler bulabilir. Bu ona 4 dakika 35 saniye 2 salise kazandırdı, söyleyeyim ben size.

  • Boredomkiller 3: Müzik dinlemek.
Şöyle açsa kafasına göre bir şeyler, müzikle uykuya dalsa...
Ama yok birincisi techizat uyuduğu yerde yok, ikincisi ev halkı gürültüden hoşlanmıyor, üçüncüsü baş ağrısından dolayı şu an kalemden çıkan hışırtıyı bile kaldıramıyor.

  • Boredomkiller 4-5: Pc, tv karşısında zaman öldürmek.
Ailevi göt korkusunun maruz bıraktığı radyasyondan dolayı beyin hücreleri gecenin bu vakti içeri geçip bu eylemleri gerçekleştirmesini engelliyor. Gerçi canı daha da sıkılacak bu eylemlerle, farkında bence.

  • Boredomkiller 6: Kitap okumak.
Aslında uyumak adına en mantıklı görünen eylem gibi ama doğrusu Domat'ın (karakterin adı bu, ben uydurmadım) tıp fakültesini bitirene kadar eline değdirmediği kız elinden dolayı tüm haklarını sakladığı abazalığını, abazoloji kürsüsünde (bu da kitaptan alıntı) perçinlemesinden sonra asistanlığı sırasında tanıştığı Neva adlı kıza densiz çılgınlıklarla yavşamas ve onu elde etmesine rağmen bu abazalığını "kibar erkekim" modunda dışavurumunu okumak şu an için pek iç açıcı görünmedi gözüne.

Kitap yarım bırakmayı da sevmiyor, sonuna kadar okumak zorunda bir ara.

  • Boredomkiller 7: Yazmak.
Arkadaş uzun zamandır yazmadığından pek abuk eserler ortaya çıkarmakta ve canını yakan bu abuklukları "ben bu değilim, çok güzel yazıyordum bir ara, böhühühü" nidaları eşliğinde çöpe atmakta olduğundan en mantıklı görünenin "madem abuk şeyler çıkacak ortaya, ben de inadına abuk yazacağım" demek olmuştur ki şu anda da bunu yapmaktadır.

Bu eylem ona 57 dakika kazandırmıştır.


Zaten birazdan burnunu sümkürüp (burnunu sümkürmek?) sinüslerini boşaltmaya uğraşacak, sonra müzik açarak kitabını eline alacak ve uyumaya çalışacak.

Ama önce sigara içecek bence.

Ohğş..

Aa, sen ilk paragrafta bırakıp gitmemiş miydin?
Aferin 100.

4 yorum:

  1. 7 madde ama bunlar işe yaramıyor be eda :D şimdi ne yapmak lazım? :)

    YanıtlaSil
  2. Aslında çözümsüzlük yazacaktım o maddelere, vazgeçtim sonra nedensiz.

    Bak şimdi canumçü bunlar yeni başlayanlar için. Sen ilerki seviyelere geçmişsin. :p

    YanıtlaSil
  3. hangi level da olursak olalım yine de bir şeyler bulursan paylaş :D belki işe yarar farklı bünyelerde

    YanıtlaSil
  4. bir madde daha aslına bakarsan. yapamayacağın eylemleri ettirtgen çatıyla yapabileceğini sanaraktan mutlu olmak ki 6 dakikadan fazla. geri kalan herşey için master kart

    YanıtlaSil

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı