30.1.09

Poalt’a, Poalt için Tekzip

Tavsiye Lan Bu Sefer adlı Hasar yazısını okuyan arkadaşlarım çıldırdı, kafayı yedi.

kimi yetersiz buldu, kimi galeyana geldi, kimi davos’ta peres’e ayar verdi(yürü be başbakanım! for the horde!)(bu arada rte wow oynasaydı kesin night elf rogue açardı, açıklaması zor)

neyse, dedim “ulan serj, yap o listeyi, yap. jacob’un listesi gibi olsun, yürü lan!”

yapıyorum, işte tarihe şahit oluyorsunuz, sakin olun.

ilk önce önce sakin, ardından hareketliye doğru giden bir ivme yapacak olsam da vazgeçtim. tüm arşivi wmp’ye attım; şansıma güveniyorum.

bu arada, güneş’in radyosunda yayın yapma gibi bi hayalim var, (böyle söyliyim götü kalksın, oo lelli) eğer kısmet olursa, bu listeyle çıkıcam bebeyim.

ilk şarkımız “Judas Priest”ten geliyor, bir marty mcfly((:) cover’ı. “johnny b. goode”. rob halford’un apayrı bir perdeden, apayrı bir solukla söylediği; klasiğin en yutulabilir formu. devam devam…

ikinci şarkımız artık memorandum ve burning- a wish hallerinden feci ıraklamış lacrimas profundere’den geliyor: “solicitude, silence”. bu şarkıyı bir grup şahsa da hediye edip, selam yollamak istiyorum evet. alakası olmayan, zorlamasak asla dinlemeyeceği bir grubu ısrarlarımız üzerine çalmaya çalışan, çalan, büyük görev insanı mesut; grubumun uzun saçlı tek elemanı tospaa ve lacrimas’ı sevdiğini bildiğim gökan’a armağan etmek istiyorum. sevin.

bu eser kalbimizde yeri ayrı olan, israil’in gülü, musa’nın çocuklarından geliyor. orphaned landthe beloved’s cry”. hem bu kadar basit, hem de bu kadar içten ve eksiksiz şarkılar daha bir yerinde oluyor bazen. tercih tabi. seviyoruz seni orphaned land, kobi :*

listemizin 4. şarkısı en birinci gruplarımdan the tea party’den geliyor. aklımda hep bu şarkıyla ilgili bir sürü proje var. bu şarkının fonunu oluşturduğu bir film örneğin, final sahnesi. çöl, sıcak, boğucu. her şey bitmiş. bir baba hasta, kurtarılmaya çalışılıyor. film bununla alakalı zaten. uzakta hastane görülüyor. yetişemiyor. oğlun farkettiği anda “the halcyon days” giriyor. gözlerim doldu evet.

sıradaki şarkımız alice cooper’dan. “school’s out”. açıkçası guitar hero iii – legends of rock’a kadar dinlememiştim hiç, kötü olmuş. bu arada bir dip bilgi. bu albümle, pink floyd’un the wall albümünün prodüktörü aynı(isim veremeyeceğim). ve bu şarkıda ve another brick in the wall’da kullanılan çocuk korosu aynı, ve fikir prodüktörden. “schooool’s out fooor summer! schoool’s out for-ever!” negzel nan.

bu listede metallica’ya yer vermeliydim. en iyi albümüne gittim. oranın en iyi şarkısını aldım. metallica’nın ilk dinlediğim albümüdür “… and justice for all”. henüz 14-15 yaşındayım. onur abimden çekmiştim kaseti. ilk o şarkı ağzıma sıçmıştı. diğerleri çok hızlıydı, ya da çok sertti. işte bu istenen fırsatı sunuyordu. körfez savaşı’na bir öfke nöbeti, “one

bu şarkıyı bir çoğunuz bilmiyorsunuz. erdem ve benim şizofren eşiğimdir bu şarkı. arşivde rastgele bulduk, sevdik. sorduk bilen yok, grubu bilen yok, albümü bilen yok. google’ın ihaneti tam bu şarkıya denk gelir, google’da yok. “i was dead inside”, ferhat göçer’in yastayım adlı eseri bu “Deepressive Oriental Doom With Grunts From Hell” janrındaki eserden çalıntıdır. sene 2004, albüm memories. :*

tool. nereye koyacağımı şaşırdım açıkçası. açılış için “the grudge”’ı düşünmüştüm. geçen ek$i’ye gökan için yazmıştım; dinleyince nedense aklıma gökan geliyor diye. tam bir açılış şarkısı bu. ama maalesef giremiyor listeye:( çünkü “third eye” var, 14 dakikalık arınma ritüeli, göz, kan. bu şarkı polat’a gelsin. gözünden kan aksın, görünce mutlu olamasın. “… so good to see you once again…”

kalmah’a doğru düzgün hiç ısınamadım. kötü grup değil, kesinlikle. ama vokal, çok itici. erdem’i çok üzdüğümü sanmıyorum sevmeyerek, ama dinlemek isterdim. o ne lan? neyse. belki de ilk kez sevdiğim için en sevdiğim kalmah şarkısı “dance of the water”. dinleyin lan.

kanımca en güzel lake of tears albümü forever autumn’u burun farkıyla geçen “headstones”’tur. o albümde headstones ve dreamdemons en sevdiğim iki şarkı fakat, nedense tam buraya bir “sweetwater” koymak istedim, tam oraya evet. bu şarkıda anımsayamadığım bir umudum gizli sevgili gönül dostları. ulan o adamı o tatlı su kaynağına götürse her şey daha iyi olucakmış gibi. solosu da güzel lan.

in the woods… çok menem bir grupmuş. bugün eda, “yordu grup beni feci” dedi. sinirlerim bozulsa da haklı kız. yorgun müziği bu. 299,796 km/s dışında hepsi öyle şarkıların. birde bardo, enstruman sevişmesi o. neyse bu eda’ya gelsin, “closing in

tamam piyasa oldu, tamam zaten müzikal bi çizgileri yoktu, tamam amy lee’nin kaymağını deli yediler(ne yiyosunuz lan hırbolar)… bir sürüsü var daha. ama, ufakken tapıyordum lan ben onlara, ergendim o zaman, pipim ve sivilcelerim vardı. geçmişe saygı. evanescence’den geliyor, “bring me to life”, güzel güzel. erdem’e gelsin bu da, evanescence’i çok sever, ööle bööle değil. şöyle:

o(0)ooo (nah bu)

listede ikinci defa olmasını istediğim bir grup. göt grup, acayip grup. kendisine hem bu kadar küfredilip böyle işlere imza atmış grup. metallica, “master of puppets” ama s&m versiyonu. ulan orda olmak vardı lan!

bu şarkıyla ilgili acayip ilginç bi anım var. bana ilginç. vh1’ı açmıştım, vh1 rocks var. bunlar çıktı. daha önce hiç dinlememiştim. sevdim, çok sevdim. ertesi gün radyoyu açtım, ilk çalan şarkı yine o. alice in chains, would? aşkım bitanem opeth de coverladı, 10 numara oldu. öyle de özel bi şarkı. mikael :*

ahah opeth yok di mi, 7 kelime: the face of melinda akabinde, reverie/harlequin forest. noldu boşaldınız di mi?

o zaman bi de muse’dan gelsin: “knights of cydonia” bu şarkıyı ghiii’te çalmak gibisi yoktur. bi de raining blood’u, bi de one’ı, bi de the metal’ı, bi de…

bu şarkı ipek’e gelsin. dredg, scissor lock. çogzel nan.

güneş’e de bi tane “slain memories” çaldım mı, oldu bu iş. noumena’dan…

***

aa ben kaldım lan?

tool’dan gelsin. “jimmy”. nasıl da canım çekti.

neyse canlar, polat liste böyle yapılır. respect bro!

ben de yavaştan yol alayım: “i’m heading back, hoooooooooooooooooooooooooooome!”

***

kim bu listeyi yapıp bir kez dinlerse, vajinal-klitoral-mental orgazmların doruğuna ulaşır.

ben öyle oluyorum babs.

2 yorum:

  1. on numara liste olmuş abi. saygılar. ve listemin senin listenin altında ezilmesinden dolayı da ayrıyeten teşekkür ederim :) (hıh aq) tamam kabul bu liste daha iyi. ama daha sağlamıyla geri dönüp yok etcem seni serj eşmanyağı !!

    beni altedemezsin lanet zenci !!

    YanıtlaSil
  2. bebeıımm bak okuom ıste. bana gelen sarkı ıcın tesekkur etmek ıstedım sadece...

    YanıtlaSil

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı