10.2.09

Kukla

Günlerdir aptal bir durum içerisindeyim. e bunu haliyle yazmak istedim. Bu arada bu taslakları oluşturduğumuz yazı alanına noktadan sonra otomatikman büyük harfle başlamadığı için kılım. şahsen sinir oluyorum.

Plastik bir sandalyenin üzerinde oturuyorum. Kıçım donmak üzere olduğu için sobayı açmak zorunda kaldım. Sobayıda sevmiyorum ben havayı kurutuyor başım ağrıyor falan. Gerçi başım ağrımıyor ama ağrıyacak sanıyorum. Neyse.

Müzik arşivim vardı benim açar dinler dinler yeni şeyler keşfederdim. bulunduğum yerde pek fazla müzik dinleyemiyorum artık. Nedendir bilmem kalkıp mp3 player a yüklediğim şeyleri dinlemek eskisi kadar zevk vermiyor. Çünkü o kulaklıkları taktığım zaman dış dünyayla alakam kesiliyor. Bu güzel bir şey ama ben bilgisayarımın başındayken ya da ne bileyim evde iki yumurta kırarken müzik dinlemeyi seviyorum. Tam şarkının en güzel yerine gelmişken de birinin size bir şey sormak için kulaklıkları çıkarmanızı istemesi ayrı sinir bir durum. Bu gibi sebeplerle mp3 playerıma küstüm.

Evet farkındayım şu anda hiç bir zaman yazdığım stilde yazmıyorum. Ama umrumda değil, zaten ben belirlemedim öyle bir stili. Okuyan arkadaşlarım falan filan söyledi. Ne alakası var arkadaş istediğim gibi saçmalarım. Neden bir kalıba uydurayım ki?

Geçen gün aklıma Yaşar Kurt 'un "kukla" şarkısı yine geldi. Açtım açtım dinledim. Hayır sıkılmadım. Gariptir herkesin o şarkının sözlerini iyice dinlemesini isterim, daha sonra "Gerçekten ben ben miyim?" sorusunu kendisine soracaktır. İstediğinizi yapamama konusunda bir uzmansınız. Çoğu insan öyle. Bakın hatırlatmak amaçlı sözleri az buçuk koklatayım size.


Kuklayım ben kuklayım,
Annem giydirdi beni,
Babam boyadı yüzümü.
Öğretmenler doldurdu içimi!!

Her şeyi onlar öğretti ?!!?
İşe ne zaman gideceğimi,
Ne zaman işten çıkacağımı,
Kaç paraya çalışacağımı,
Onlar öğretti.
Kuklayım ben Kuklayım...

Oyumu kime atacağımı,
Akşam kaçta yatacağımı,
Çişimi nereye yapacağımı,
Ne zaman güleceğimi,
Nereye gömüleceğimi,
Onlar öğretti.
Kuklayım ben Kuklayım...

İpimi çekerseniz,
Oynamaya başlarım
Düğmeme basarsanız
Ağlatmayı becerirsiniz.

Yalnız bir şeyi unuttu bunlar!
Yalnız bir şeyi unuttu bunlar!!
"İpler kimin elinde"
"ipler kimin elinde"
"ipler kimin elinde"
"ipler kimin elinde"



İşte bunlar. Farketmişsiniz içinizi gıcık eden bir durumu. Sözleri okumayan kimse yoktur umarım. Çünkü gerçekten içinizde bir yerlerde böyle gıcık, karıncalı farklı bir duygu oluşuyor okuyunca, hatta farkedince. Şimdi farkındalık yeterli midir? diye girmeyeceğim konuya korkmayın. Bu şarkının bulunduğu albüm 1997 yılında yayınlandı. O zamandan beri farkında olan insanlar vardır eminim. Ve yine eminim ki çoğu insanın hayatını değiştirmiştir. Ben bu şarkıyı sanırım 2001 ya da 2000 senelerinde keşfetmiştim.Şuan çok basit bir şekilde şekil alan ruhum "yaşar kurt - alışamadım" şarkısıyla az bucuk depresifleşiyor. Ama çizgiyi koruyacağımdan eminim.


Ağzımda iğrenç bir tat var. Hani sigara içenler bilir. Her sabah kalkınca ağzınızda iğrenç bir tat olur. Hah işte o tat bugünlerde nedense sürekli ağzımda. Kendimden tiksinmeye başladım. Sigara içmek istiyorum ama boğazım ağrıyor içemiyorum.

Şimdi nedenlerini analiz etmek isterdim ama takatim yok.

O bu değilde "Gerçekten ben ben miyim?" ya da siz siz misiniz?

2 yorum:

  1. üşenme de bir shifte basıver bakayım. hadi göreyim. Ha şöyle...

    Sobanın havayı kurutması için de şunu söyleyeyim, bir tas, kap bir şey koy sobanın üstüne içi su dolu. Lakin o kabı sürekli orada kullanacaksan vazgeç ondan, sular kireçliyse yemeklik tuz gibi kireç oluyor mazallah.

    Şarkının çok derin felsefik, psikolocik zottroföcük açılımları yapılır da benim haddim nedir, alakam nedir tabi. Gıcık tabi bu farkındalık, lakin 6 yaşında da biraz zor idi benim bunları düşünmem, şimdi haşır neşir olduk, olmasa mıydık der dururum hep, neüse.

    Sigaranı değiştir bi de bi süre. Daha hafif bir şeyler iç. İltihap falan şeetmiş olabilirsin dikkat et, hadi geçmiş olsun.

    Yoksa ben sen o?

    YanıtlaSil
  2. "...gerçi başım ağrımıyor ama ağrıyacak sanıyorum" sanırım istediğim bu, yoksa sobanın zaten kendi buharlaştırıcısı var. sikindirik bi özellik sevmiyorum.

    YanıtlaSil

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı