1.2.09

Home Alone(Yalnız Ev) –yeni geldi abla.

evdeyim, yalnızım. buz gibi. dışarıdaki hava sıfırın altında. soğuk. titriyorum. arkamda bir adet ufo var. başımı ağrıttı. başım ağrıyor. çok kötü. beynimdeki filler çok edepsiz. zonk. ağrı kesici aldım, apranax. büyükçe ve viagra’ya benziyor. filler için.

***

hayatımda sıkıldığım zamanlar eğlendiklerimden fazladır. şaşırtmıyor. eskiden şaşırırdım. cidden. “lan neden sıkılıyorum lan ben?” diye çok sordum kendime. bunun çözümünü bulmak, sorunun ortadan kaldırılmasının yarısıdır diye düşündüğümden çokça da düşünmüşümdür. sonradan başlamak bitirmenin yarısıdır klişesini hatırladım. yani düşünmeye başlarsam, çözümü bulmanın yarısını komplit etmiş olacaktım, sonra uygulamaya başla, onun iki katı…

vazgeçtim… neden vazgeçtiğimi sormayacaksınız umarım. bıktım. az önceki cümleyi kurarken bile bezginliğim parmak uçlarıma vurdu. gitar çalmaktan sertleşmiş bi de.

***

“aklıma şey geldi. ilk gitar çalmaya başladığımda parmak uçlarımı her gece kontrol ediyordum. acaba sertleşmiş mi diye. sertleşmeye başladığını hissettikten sonra her şey farklılaşmaya başladı. çünkü artık parmak uçlarımın sertliğini gitar çaldığıma dair bir nişan olarak gösterebilirdim.”

bak işte bu tip biri olmak istedim bir an. aslında kim olacağımı kararlaştırdım ben. ama ona adaylar çıkartarak sınıyorum. şu ana kadar “rakip” kalmadı ayakta. çünkü george bir numara, çünkü george rakip tanımaz, çünkü george kimsenin beyninin onunkiyle yarışabilecek kadar yavaş olduğunu düşünmez…

“because i’m george costanza! i’m the king of the idiots. respect me, jerry.”

evli erkeglerin daha çok rağbet gördüğünü test etmek için kramer’ın yüzüğünü alır george; elaine’in arkadaşının evlerinden new york maratonu’nu izlemek vesilesiyle organize edilmiş partiye yancı olarak katılır. bu sosyal araştırmanın ilk ve tek mecrası o ev olacaktır.

aynı bölümün başında seinfeld’in apartmanında bir daire boşalır. mütemadiyen ev aramakta olan eski kız arkadaşı elaine’e daireden bahseder. sevinirler. kramer gelir. “sen salak mısın jerry? şimdi evden çıkmayacak, sürekli gelecek. salak” der. jerry’nin jeton düşer. artık elaine’e çaktırmadan iş ayarlamalıdır.

istediği gibi olur, ev sahibi başka biriyle 5000 $ kaparo karşılığı anlaşmıştır. eğer elaine +5000 verebilirse evi alacaktır.ama elaine’in parası yoktur.

seinfeld açıklar. elaine çok üzülür, jerry çok sevinir, çaktırmaz. o sırada kramer gelir, olanları anlatırlar. jerry’ye “senin paran var, versene” der. elaine kabul eder. jerry üzülür, elaine çok sevinir, her yerinden de bellidir.

partiye gidilir. partinin başında jerry ile george salaklıkları konusunda konuşuyorlardır. ikisi de birbirinin idiotlukları üzerine ahkam kesiyorlardır. ilk round’dan kazanan çıkmaz.

partide elaine jerry’ye “komşu olmak istediğine emin misin? hani sürekli görüşücez falan?” diye sorar. jerry elaine’i üzmek istememiştir. “saçmalama çok eyleniceez” der. elaine sevinir.

partide george ondan gerçekten hoşlanan 3 bayanla evli olduğu için red yer. biri yatak canavarı, biri msg’da çalışan bir bayandır. george üzülür.

bölümün sonunda jerry george’ye “hayır en salak benim. az önce elaine’den kurtulma fırsatımı kendi kendime çöpe attım. ben salağım” der.

george güler, “please, az önce hayatımdaki fırsatı teptim. msg’deki bütün maçlara bedava bilet ve asla pişmanlık duymayacağım ayıp şeylerden vazgeçtim. lütfen bu beyne saygı duy jerry. ben george costanza ve ben aptalların kralıyım!”

ve maratonu izlemekte olan kalabalık bağırır: “oh here comes the winners!”

bizimkiler başlarını öne eğerler.

ben o olucam. o!

ayrıldığım kızlar lezbiyen olsunlar, hatta sonra birbirleriyle çıksınlar. en yakın arkadaşlarımdan biri kız arkadaşımın üzerine kussun, sonra bana hediye ettiği puroları aynı arkadaşa verdikten sonra gitsin o arkadaş kızın babasının kulübesini yaksın. sonra o kulübeden babasının mektupları yanmadan çıksın, onlar da babasının bir gay olduğu ortaya çıksın ve bu bütün ailenin önünde okunsun.

ama ben bununla gocunmayayım. sadece, “neden? neden jerry? tipimle mi alakalı, kelim diye. evet kelim diye di mi?” diyim.

amelie ve diğerlerinden vaz geçtim.

ben george costanza olacağım!

serj costanza

benziyoruz da lan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı

Buraya Kadar İnebilenlerin Kahvaltısı